sâmbătă, 15 decembrie 2007

Horoscop 2008 la general

2008 promite o uriasa prosperitate

Belsug si harnicie. Anul 2008 este cu siguranta unul dintre cei mai fertili ani. Nu atat prin noroc, cat prin inspiratia cu care ne conducem afacerile, prin intelepciunea cu care luam decizii pe termen lung. De fapt, abundenta acestui an se bazeaza pe actiunile intreprinse in 2007. Pentru ca anul 2007 a jucat rolul unei placi turnante - schimbarile de directie profesionala, initierea unor colaborari, investitiile isi vor arata roadele mai ales in prima jumatate a anului 2008. Chiar si cei care au dormit in bancile vietii sau in scaunul biroului pot spera la mai mult spor in acest an, dar belsugul nu atinge in cazul lor un maximum. Harnicia este esentiala in acest an si va fi rasplatita din plin.

Daca in 2007 ne bazam mai mult pe relatii, pe contracte noi, pe un efort comun, pe spirit de echipa si pe o buna informare si adaptare la cerintele pietei, acum succesul este direct proportional cu munca depusa, cu coerenta si eficienta profesionala, cu abnegatia la locul de munca, cu constiinciozitatea. Vor fi rasplatiti mai ales cei care tin la calitatea muncii lor.


Anul muncii

Cei doi "marir' astromarcatori - Jupiter si Saturn - sunt plasati in semne de pamant - elementul anului 2008. Jupiter in Capricorn si Saturn in Fecioara fac ca anul 2008 sa poata fi declarat anul muncii. Este de asteptat, pe fondul unor astfel de tranzite, ca mestesugurile sa fie mai bine remunerate, abilitatile practice sa fie foarte apreciate. Mana de lucru specializata va fi deci mai bine rasplatita financiar.

Este anul mesterilor, al profesiilor practice si mai putin al celor care promoveaza, instraiesc sau relationeaza. Scolile de meserii, si cursurile de specializare vor avea probabil mai multi elevi - pentru ca acest an stimuleaza perfectionarea abilitatilor practice. Specialisti de varf isi vor vinde mai bine experienta si vor fi mai bine apreciati in mediul profesional.

Anumite domeni profesionale pot cunoaste o inflorire spectaculoasa sau pot beneficia de oportunitati mai mari: agricultura, constructiile, turismul rural, zootehnia, medicina, farmacia, terapiile neconventionale, industria alimentara, industria textila.


Justitie si imobiliare

Domeniul tranzactiilor imobiliare primeste de la finalul anului 2007 un imbold revigorator , prin retrogradarea lui Marte in semnul patrimoniului si al mijloacelor fixe, Rac. Piata terenurilor si caselor este de asteptat sa se schimbe radical din februarie 2008. De aceea, investitiile in bunuri imobiliare par sa aduca cea mai mare crestere a veniturilor. Proprietarii de case si terenuri se pot trezi peste noapte (adica peste tranzitul martian) ca detin o avere uriasa.

Destinul instalat in semnul Varsator anticipeaza si el reusite socio-financiare de rasunet prin noi proiecte gandite mai ales in a doua jumatate a anului 2008, proiecte in care vom investi mare parte din castigurile adunate pana atunci.

Luna Neagra poposeste din aprilie in Sagetator - semnul justitiei. Vom fi foarte atenti (poate excesiv de scrupulosi) cand vom incheia un contract sau ne vom angaja prin promisiuni ferme. Mici ilegalitati sau neglijente juridice din anii trecuti ne vor putea da de furca. Vor fi vizate in special neclaritatile privind contractele profesionale, dreptul de munca in afara tarii, activitatile de import si export, regimul constructiilor, afacerile legate de industria lemnului si cele din domeniul agriculturii.

Conjunctia Neptun-Destin in Varsator este si ea una de referinta, activand proiecte cu bataie lunga, schimbari in planurile personale care tintesc castiguri viitoare prin marirea clientelei, printr-o publicitate mai bine tintita, prin actiuni de sponsorizare ce atrag atentia asupra unor proiecte in care suntem implicati. Dar mai indica si interesul nostru mai mare de a ne plia pe tendintele generale, de a fi in acord cu marile tendinte ale modei.


Succesul este pentru toti

Cei care rezoneaza cel mai profund ci constructiv cu energiile anului 2008 sunt nativii din Capricorn, Fecioara si Taur. Dar succesul adus de 2008 atinge intr-un fel sau altul pe fiecare:

Berbecii au cea mai mare sansa de afirmare prin munca sau gasesc in sfarsit filonul talentului lor.

Taurii isi iau in serios rolul de parinti dorind sa se stabilizeze emotional pentru a avea timp si de noi studii.

Gemenii viseaza la o noua casa, poate prin mostenire sau cu ajutorul unei persoane din familie.

Racii relationeaza mai usor bizuindu-si succesul pe noi contracte si colaborari ori pe relatiile partenerului de viata.

Leii au cele mai mari sanse sa-si stabilizeze finantele muncind pe rupte (facand ceva ce le place) dar fiindu-le recunoascuta si rasplatita munca.

Fecioarele fie gasesc marea iubire si se hotarasc sa devina parinti sau isi schimba total optica de viata propunandu-si sa nu mai piarda nici macar o secunda din viata lor cu tristetile, griji si framantarile pentru maruntisuri.

Balantele pot beneficia de pe urma succeselor profesionale ale partenerului de viata sau se afirma profesional in strainatate aducand prosperitate in camin.

Scorpionii pot castiga din prin publicitate sau valorificandu-si mai bine diplomele, studiile si licentele obtinute.

Sagatatorii tintesc cresterea fiananciara care este posibila printr-o promovare la locul de munca sau printr-o recunoastere absoluta a meritelor lor profesionale.

Capricornii sunt vedetele zodiacului dovedind un optimism si o generozitate improprii dar care le poate aduce succes in munca pedagogica sau in relatiile cu persoanele din strainatate.

Varsatorii isi cauta sensul (intr-un mod asemanator anilor 1991 si 1992) recompunandu-si scopurile majore ale vietii.

Pestii reusesc sa dea de un fir valoros - noi cunostinte le pot promova interesele recunoscandu-le statutul social si implinind eforturile lor de a ajunge intr-o anumita clasa sociala.

Dragoste 2008 - anul sinceritatilor si negocierilor sentimentale

Daca ne alegem acest an pentru a intaini marea iubire inseamna ca nu alegem inspirat. Pentru ca anul 2008 nu favorizeaza in primul rand amorul, ci munca. Poate doar daca e vorba de o relatie profesionala devenita amicala si ulterior amoroasa, sa fie un an favorizant. Retinem de aici doua aspecte.

Primul: ca e mai usor sa scapati de celibat daca sunteti harnici si dedicati muncii, pentru ca in biroul de vizavi poate veni o colega noua sau va puteti ciocni pe culoarele companiei de un coleg intaziat la birou ca si voi.

Si al doilea: cuplurile cu vechime pot fi testate la capitolul fidelitate de relatiile profesionale devenite prea atractive.

Daca in 2007 ati avut cele mai profunde provocari sentimentale, in 2008 sufletul se linisteste dar probabil ca in alta matca. Anul 2007 ne-a schimbat sentimental pe toti. Toti am avut ocazia sa ne sondam inima si sa devenim cu adevarat iubitori, sa intelegem ca posesivitatea si gelozia nu vor face pe nimeni sa se topeasca dupa noi, ca nu putem impune nimanui sa ne iubeasca, ca iubirea nu e doar fizica si ca in lipsa fidelitatii ea devine retorica pura, ca fidelitatea nu e impusa ci asumata si asta numai daca face cu adevarat fericit cuplul.

In 2008 vom descoperi libertatea costiintei in dragoste. Sinceritatea, increderea, sentimentul tovarasiei, al loialitatii vor fi extrem de importante intre parteneri. Indragostitii asteapta nu doar sa fie fascinati de persoana de langa ei ci si sa fie inspirati, ajutati, ascultati.

Cand vorbim de iubire urmarim in special 4 elemente: Venus (sentimente), Marte (erotism), Luna Neagra (tentatie dar si inhibitie), Juno (casatorie).

Venus a fost retrograd in 2007 si ne-a dat un august de foc. Astrul ne-a creat conditiile sa ne apreciem, iubim mai mult pe noi insine, cu adevarat. Sa ne acceptam defectele. Aceasta ne-a ajutat sa ne intelegem slabiciunile si sa ni le depasim, sa fim mai generosi cu noi insine dar si cu cei din jur, sa respingem atitudinile care nu ne fac cinste. In dragoste, am putut scapa astfel de numeroase metehne ce ne transformau in victime neputincioase sau in vampiri sentimentali. Dupa lectia lui Venus, se poate spune ca ne-am recuperat inima.

Marte este retrograd din 15 noiembrie 2007 pana in 29 ianuarie 2008. Planeta aduce in ecuatia iubirii nevoia de siguranta si stabilitate, interesul pentru familie. Dragostea trebuie sa treaca testul scopului comun. Interesele materiale pot salva de data aceasta casnicia. Sau pot readuce aminte partenerilor ca se potrivesc destul de bine, din moment ce au putut avea realizari materiale impreuna.

Luna Neagra indicatorul sentimentelor noastre negative se va afla pana pe 9 aprilie in Scorpion, trecand apoi in Sagetator pana la finalul anului. Faza scorpion ne va accentua patima, gelozia, dorinta de a lua in posesie, de ne asigura deplin de fidelitatea sau dependenta celui iubit. Nimic nu va fi destul, vom avea nevoie de mai multa si mai multa iubire. Din partea unei singure persoane. Cumva, vom lega ideea de siguranta de magnetismul pe care il exercitam. Iar tensiunea Lilith-Destin ne avertizeaza ca patima, incapatanarea, obsesiile, angoasele si fricile ne vor abate de la calea dreapta, de la drumul nostru, si ne dau o imagine deformata a rostului nostru pe lume. Faza sagetator ne va indemna sa ne gasim libertatea in carul relatiei conjugale, si sa oferim libertate; a exprimarii convingerilor, a petrecerii timpului liber, a alegerii de a fi sau nu impreuna. Frica si timorarea vor disparea din ecuatia cuplului: fie pentru ca partenerii vor renunta sa se sufoce reciproc fie pentru ca cei care nu se inteleg se separa. Perioada iulie-septembrie ne va ajuta sa reflectam matur la ideea de liebertate conjugala. Aspectul este delicat pentru Gemeni, Sagetatori, Pesti si Fecioare. Din fericire nu predispune la divort, ci repune in discutie acordurile prenutiale.

Juno se afla in Sagetator din 9 decembrie 2007 pana la 1 noiembrie 2008. Si va fi retrograda in perioada 18 aprilie - 7 august. Abordarea vietii conjugale e bine sa fie mai flexibila iar partenerii de cuplu sa fie mai onesti intre ei daca vor ca relatia sa evolueze. Sinceritatea nemenajata insa poate crea probleme daca exista asteptari mari, prejudecati sau tabuuri. Asa ca, inainte de a marturisi partenerului un gand sau o pornire, asigurati-va ca stiti sa i-o spuneti, fara sa-i raniti sentimentele.

Bani 2008 - anul unei uriase prosperitati

Planeta abundentei si norocului este Jupiter. Ea ne da informatii despre modalitatea de a prinde de picior sansa, ne da motive sa ne pastram zambetul pe buze. Plasat in Capricorn, astrul promite in 2008 prosperitate daca ne facem cunoscute rezultatele muncii in fata unui public ce ne poate vota ca favoriti. Daca in anii trecuti norocul ne pandea din spatele unui cunoscut, al unei relatii sau era consecinta farmecului personal, acum ne bazam exclusiv pe profesie si pe rezultatele muncii. Sunt irnportante diplomele, decoratiile, premiile - intr-un cuvant tot ceea ce societate actuala numeste recunoastere publica.

In perioada cand Jupiter este retrograd (9 mai - 7 septembrie) putem corecta actiunile neinspirate sau neglijente din punct de vedere legal si mai putin sa umplem conturile semnand un nou contract de colaborare. Pentru ca atunci cand o planeta retrogradeaza incurajeaza corectiile, redresarile, revenirile si razgandirile si mai putin un nou inceput, initierea unui proiect sau lansarea intr-un nou parteneriat de afaceri.

Tranzitul lui Venus este de asemenea important pentru prosperitate. Daca in 2007 Venus retrograd in Leu (27 iulie - 7 septembrie) ne invata sa ne administram mai bine talentele si creativitatea astfel incat sa scoatem mai multi bani de pe urma inzestrarilor noastre, in 2008 planeta ne indeamna sa muncim constiincios si eficient, folosind la maximum resursele disponibile (interval de exceptie: 1-24 mai; intervale foarte foarte bune: 2 iulie-20 august; 13 noiembrie - 8 decembrie).

De fapt, anul 2008 garanteaza abundenta materiala numai prin munca. Fara sa incurajeze schimbarea locului de munca sau a profesiei. Aspectul de sustinere dintre Jupiter si Saturn indica faptul ca activitatea profesionala poate deveni o rutina, datorita experientei acumulate si atunci ne putem concentra pe promovarea noastra, pe obtinerea unei functii mai mari. Perioada 2 iulie - 23 septembrie este generic favorabila actiunilor profesionale, pe langa momentele favorabile indicate la fiecare zodie.

Luna Neagra in Scorpion, pana pe 9 aprilie, mareste dorinta de profit prin intermediul altora sau fortand mana celor care detin finantele. Iar din 9 aprilie pana la finalul anului, Lilith trece in Sagetator sustinand dorinta de a castiga prin controlul zonelor colaterale profesiei: relatii, activitati conexe, intrepatrunderea unor sfere de activitate. Este foarte important din 9 aprilie ca toate castigurile noastre sa fie legale si perfect justificate prin acte. Poate e bine sa fim mai rigurosi cu actele uzual legate de munca noastra.



Sanatate 2008 -un spectaculos an al reconstructiei corporale

Perioada iulie 2006 - decembrie 2007 a dat motive de gandire asupra sanatatii. Pentru ca Sensul Vietii a activat axa ingrijirii corporale si a vindecarii cand s-a plasat in iulie 2006 in Pesti. Aceasta ne-a facut, pe unii dintre noi, sa reflectam mai serios la viciile noastre, chiar sa renuntam la obiceiurile care ne subminau sanatatea. Altii au ales sa ignore semnalele. Sau n-au avut parte de ele. Terapiile naturiste, interesul pentru o dieta sanatoasa, excluderea alimentelor pline de chimicale sau conservate, renuntarea la alcool, tutun si cafea (sau alte produse alimentare ce creeaza dependenta) au fost laitmotivele perioadei.

In 2008, Saturn plasat in Fecioara continua aceasta tendinta, amendand mai sever neglijentele fata de propriul corp. Dar sustinerea lui Jupiter in Capricorn sugereaza ca ne pasa mai mult de ceea ce se intampla cu noi, ca suntem mai constienti de gafele pe care le facem. Insa daca stim sa ascultam mesajele corpului, vom intelege exact ce trebuie sa evitam gasindu-ne puterea de a renunta fara regrete la tabieturile defectuoase.

Anul 2008 este un an al reconstructiei corporale. Obezii pot slabi spectaculos, anemicii isi pot regasi vigoarea, bolnavii cronici pot invata cum sa lupte pentru a ajuta corpul sa-si vindece tesuturile si sa-si recapete functiile. Pentru ca este posibil, si aici este necesara o explicatie: cele doua planete importante implicate in ceea ce numim traseu de destin, Saturn si Jupiter, sunt plasate in semne de Pamant (materiale): Fecioara si Capricorn. Aceasta pe de-o parte mareste interesul pentru noi acumulari materiale, dar ne ajuta si sa conservam, restructuram baza materila pe care o detinem. Ori prima zestre de care dispunem este chiar corpul nostru. Fara sanatate si forta fizica nu putem realiza nimic. De aceea cand acest planete se plaseaza in Taur, Fecioara sau Capricorn avem o ocazie minunata de a ne schimba in bine parametrii corporali. Organismul se regenereaza, se reinventeaza. Sigur ca orice aspect astral, din orice an este favorabil unei vindecari miraculoase. Dar acum, aceasta vindecare (daca ne-o dorim si ne mobilizam sa o atingem, ne implicam pentru a o avea) poate fi obtinuta pe o cale mai usoara, cu rezultate mai vizibile si asta face ca psihologic sa ne fie mai usor. Deoarece corpul da semne ca vrea sa renunte la boala, debarasandu-se mai usor de depedente, vicii si tabieturi toxice. Iar Destinul in Varsator spune ca este momentul pentru o schimbare radicala in viata noastra. Daca vrem vindecare nu trebuie decat sa ne hotaram, sa ne decidem si sa pornim cu convingere la drum!

In mod clasic, Saturn in Fecioara se adreseaza orgaanelor digestive si digestiei. Probleme legate de vezica biliara, colon, intestine, pot fi mai frecvente. Saturn are o actiune de cristalizare, inchistare, fibrozare, diminuare, rigidizare, uscare, reducere, inhibare, rigidizare. De aceea, o solutie la toate aceste probleme este introducerea in alimentatie a cerealelor in forma cat mai naturala. Semnele defavorizate de Saturn sunt Gemenii si Pestii. Dar si acestea daca au puterea sa se rupa de obiceiurile care le fac rau pot sa-si recupereze sanatatea.

Pana pe 9 aprilie luna Neagra in Scorpion favorizeaza bolile urogenitale. E bine sa tratam cu atentie infectiile si sa pastram o ingiena mai riguroasa in zona organelor intime. Pot fi mai expusi Taurii, Scorpionii, Leii si Varsatorii. Din 9 aprilie Luna Neagra se fixeaza in Sagetator sensibilizand aparatul locomotor, bratele, fesele si coapsele. Cu acest plasament astral e bine sa fim mult mai prudenti ca soferi sau ca pietoni. Bolile hepatice pot cunoaste o expansiune ingrijoratoare. Din nou e bine sa actionam in directia intaririi imunitatii.

Opozitia Saturn-Uranus pe axa Fecioara - Pesti indica remisii si reveniri inexplicabile ale unor boli, rezultate minunate in urma unor tratamente neconventionale sau fara sanse, un interes tot mai crescut pentru autovindecare, pentru accentuarea dimensiunii psihologice in vindecare. Din fericire, planetele nu retrogradeaza in acelasi timp.

Din 15 iulie pana pe 15 decembrie, Uranus retrograd poate da peste cap schemele de tratament, mai violent dupa 15 noiembrie. Diagnosticarea este destul de dificila, iar radacinile unor boli pot fi in afara corpului fizic: in emotii, in natura unor intamplari la care am participat, sau in natura unor relatii apropiate care ne-au afectat. Tocmai de aceea, orice vindecare trebuie abordata holistic, in cadrul unei viziuni integratoare a problemei cu care se confrunta persoana bolnava.

Niciun comentariu: